6 grunde til, at du skal vælge WordPress til dit corporate website

Del dette indlæg

… og et par grunde til, at du skal få et webbureau til at lave det for dig.

Uden tvivl er WordPress det mest populære CMS-system, som der findes. Det slår Drupal m.fl. med mange længder, og det er der en række grunde til. Men gælder den samme popularitet, når det kommer til store entreprise virksomheder og mere jordnært, SMV-Danmark?

Svaret må være ja. I hvert fald når man kan konstatere at globale virksomheder benytter sig af platformen. Ser vi på den efterspørgsel, som vi oplever som webbureau, er svaret også ja.

Men der er heller ingen tvivl om, at leder du efter en stærk CMS-platform, med et godt renommé, så er WordPress helt klart et oplagt valg.
Men der er heller ingen tvivl om, at det er godt givet ud, at lade et WordPress webbureau som os løse opgaven for dig. Det vender vi tilbage til.

Hvad er WordPress

Kort fortalt er WordPress open source. Det betyder, at man som udvikler og bruger kan få adgang til kildekoden og videreudvikle og videredistribuere på den. Fordi der er så mange, der bruger CMS-systemet og udvikler på det, betyder det at WordPress forbedres konstant. Det betyder også, at huller og fejl opdages hurtigt og ligeledes rettet hurtigt.
Det er gratis af benytte CMS-systemet. Men det er ikke gratis at hoste CMS-systemet, hvilket mange tror.

Der findes endvidere et utal af temaer, som man kan købe og arbejde i. Ofte kan man finde et tema, som ligner det, man ønsker at udtrykke rent visuelt.
Men fordi WordPress er open source, er det også muligt at bygge og designe sin WordPress side fra bunden ift. funktioner, design mm. Vælger du at gøre det, undgår du en masse unødvendig kode, som vil ligge i en skabelon/tema – ofte betyder det en væsentlig nedgang i hastigheden på din hjemmeside, og det ønsker du ikke. Dette er bare en af grundene til, at det er en god ide at få et webbureau til at bygge dit WordPress website fra bunden.

Corporate hjemmesider i WordPress

Vi anbefaler vores kunder, at de skal vælge det CMS-system, som passer til deres behov. Og her opfylder WordPress en lang række behov. Heldigvis er det muligt at vælge iblandt mange forskellige CMS-systemer, så din virksomheds behov altid kan blive tilgodeset, uanset hvad. Der, hvor der er udfordringer i brugen af WordPress til sit corporate website, kan være i migreringen til en anden server, opdateringer i plugins, som ikke passer til eksisterende eller, for de store corporate virksomheder, i API og headless CMS. Men det kan alt sammen løses. Det vil dog bare kræve specialudvikling, som et WordPress bureau som os kan løse.

Men for at blive helt præcise på, hvad WordPress kan, og hvorfor det er anbefalelsesværdigt at bruge CMS-systemet, kommer her 6 grunde til at vælge WordPress.

1: WordPress er nemt at bruge

Sammenligner vi WordPress med fx Drupal og Joomla, er CMS-systemet meget nemt og intuitivt at bruge. Det gælder også uanset forudgående kendskab til back-end systemer og CMS-systemer generelt. Det betyder, at stort set enhver kan påtage sig administratorrollen og operere på platformen.

Endvidere er platformen nem at komme i gang med. Det er muligt at tilpasse mange områder i selve temaet, samt finde nødvendige plugins osv. Dermed er man også hurtigt i gang og relativt hurtigt online med sin nye hjemmeside. Når hjemmesiden er online, er det også nemt at rette, lave om og endda sætte nye, mindre krævende funktioner på.

Alt sammen betyder, at når I vælger at bruge WordPress, vil der skulle bruges færre ressourcer på at vedligeholde jeres website i dagligdagen. WordPress er samtidig meget skalerbart, som er en stor fordel, når virksomheden vokser, hvilket vi ser nærmere på nu.

2: Høj skalerbarhed

WordPress er født som en blogplatform. Den dag i dag, er der stadig mange, der starter en blog på et WordPress tema. Men over de seneste år har CMS-platformen udviklet sig til at være meget mere end det.

WordPress kan håndtere gigantiske virksomheders website, hvor trafikken er massiv. Endvidere kan man tilknytte plugins som fx woocommerce mm., når man ønsker, uden at systemet skal bygges om i en evighed. Oplever en virksomhed pludselig en massiv trafik på sin hjemmeside, som ikke er set før, er man også i gode hænder med WordPress. WordPress kan håndtere dette, fordi det er skalerbart i uendelige størrelser. Det kræver dog, at hele miljøet omkring dit website er opsat korrekt.

Fx skal du være opmærksom på:

  • Database load
  • Håndteringen af mange brugere
  • Korrekt logdata
  • Korrekte http request
  • De rette caching lag er opsat
  • At arkitekturen bag koden er af høj kvalitet

Men med den rette kombination af stærk kode, den rette server konfiguration og et stærkt hosting miljø, er det dog intet problem.

3: Nem marketing med WordPress

Opmærksomhed, branding, social shares og ikke mindst en god SEO-ranking, er absolut nødvendigt for alle virksomheder i dag – uanset størrelse. WordPress har indbygget en lang række webmarketing plugins, samt AdWords og AdSense integrationer.

Endvidere tilbyder WordPress en lang række SEO-værktøjer, som meget nemt og hurtigt viser dig, hvor god/dårlig din SEO ranking er – og det er nemt at løse de problemer, der kan være hertil.
Sidetitler, metabeskrivelser mm. er samtidig nemt at arbejde med, også uden at være den store SEO-ekspert.

Netop fordi WordPress er et open source CMS-system, er det meget nemt at få udviklet et plugin, hvis du har et behov, som ikke kan løse i den store værkstøjskasse, som WordPress allerede tilbyder. Når du har fundet det rette marketing plugin, eller det er blevet udviklet til dig, er det nemt at integrere i din platform, hvilket løser tidligere tiders udfordringer, hvor man ofte skulle arbejde i forskellige systemer for at få overblik mm. Opgaver, der før var mere besværlige, bliver altså gjort nemmere med WordPress og systemets mange muligheder for integration. Dog skal man være opmærksom på, at det valgte plugin ikke ”ødelægger” noget bagved, eller ikke passer til resten af funktionerne på websitet. Det vender vi tilbage til.

4: Plugins til ethvert behov 

Netop det store udbud af plugins er en kæmpe fordel ved WordPress. Der er nærmest ikke et behov, der ikke kan blive opfyldt. Dog skal man være opmærksom på at til mere krævende opgaver og ønsker, som passer specifikt til ens virksomhed, vil det kræve en specialudvikling for at køre helt korrekt. Men til almindelige behov er banken af plugins et godt sted at være kunde.
Det er muligt at få plugins til alt fra webshops og E-Commerce og helt over til mindre og mere personlige behov som blogs mm.

Men når større virksomheder har et mere specialiseret behov, oplever vi dog ofte, at WordPress kommer lidt på glatis. Der kan være udfordringer med at integrere specialudviklede plugins mm. i WordPress – men også her er der efterhånden ved at være gode, stærke løsninger som fx WordPress REST API udvikling. Dette kræver, igen, en WordPress ekspert/udvikler. Derfor går vi ikke i dybden med det her. Men det understreger blot, at WordPress kan håndtere meget, men at man som virksomhed ikke kommer udenom at benytte sig af et WordPress webbureau, når man skal have et nyt corporate website.

5: Høj sikkerhed

Fordi der konstant bliver udviklet på WordPress, og koden i maskinrummet er i evig udvikling, er sikkerheden samtidig høj på WordPress. Dermed ikke sagt, at der ikke er huller. Det er der i alle CMS-systemer.

Et WordPress website vil aldrig være sikkert, hvis man ikke har support på det, og de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger bliver taget. Det gælder for alle CMS-systemer.

Der er mange WordPress brugere, der fejlagtigt tror, at når temaet er installeret, og websitet kører med de indbyggede sikkerhedsværktøjer, er det sikkert. Men cyberkriminalitet og den stigning, vi ser på området, udgør et behov for at overvåge konstant. Vi vil altid anbefale, at virksomheder tilkøber en supportaftale på deres WordPress hjemmeside, som indeholder en sikkerhedspakke, der ligeledes overvåges af eksperter.

6: Kæmpe support netværk 

Intet andet system har et så stort netværk af udviklere som WordPress. Oplever man et problem, er det nemt at finde hjælp. Nemmest er at have en support aftale med sit webbureau, men har man fravalgt denne service, kræver det ofte en simpel Google søgning at blive klogere. Når problemet skal løses, er det endvidere nemt at få en udvikler på opgaven, og det vil typisk ikke tage lang tid, hvis udfordringen er af en mere simpel karakter.

Og nu til alt det, som kræver, at du får et WordPress webbureau til at udvikle din WordPress hjemmeside.

Vi har belyst det flere gange. Uanset hvor meget vi holder af WordPress, så lever vi ikke op til vores rådgiveransvar, hvis vi ikke også belyser de ”problembørn”, der kan følge med i WordPress.  

Som webudviklingshus oplever vi den første udfordring med det kontraforhold, der er mellem populariteten af WordPress og den reelle viden om CMS-systemet. Mange tror fejlagtigt, at man kan alt i WordPress. At man kan få en skabelon, og så kører det bare. Desværre er det ikke tilfældet.

Opdateringer er yderst vigtige, men de er også yderst irriterende.

For at holde dit WordPress website i god form, er det nødvendigt at sige ja til alle opdateringer. Vi har tidligere, i dette blogpost, hyldet at det er en enorm platform, der udvikles på hele tiden. Men netop dette kan også være en udfordring, for det kræver et utal af opdateringer, som alle er vigtige. Det typiske problem, vi oplever med disse opdateringer er, at det er nødvendigt at gå tilbage til en tidligere version af sit website for at geninstallere plugins mm. Dette kan være en ”farlig affære”, som også kræver tid og ressourcer. Specielt for E-Commerce kan dette være et problem, da selv nedetid på 2-4 minutter pga. en opdatering, der ikke gik som den skulle, kan give betydelige tab i omsætning. Har du ikke en support aftale, kan disse minutter hurtigt blive til timer – i værste tilfælde dage.

Det er derfor KUN en fordel at have en professionel supportaftale, som sikrer, at alle opdateringer kører forsvarligt. Hos os kører vi typisk kun større opdateringer om natten, hvor vi har folk på sagen i alle timerne.

Ukorrekt brug skaber stor sårbarhed

Når du har dit corporate website på plads, og du er blevet mere vant til at bruge det, opstår der ofte en vis skødesløshed i brugen af sitet. Netop fordi der er uanede mænger af WordPress plugins, og fordi det er nemt at finde dem og nemt at installere dem, er det også nemt at tro, at det er … ja, nemt.

Det er det ikke. Man skal sikre sig, at alle de plugins man ønsker er kompatible med det eksisterende. Er de ikke det, kan de lægge et helt website ned. Har man fået specieludviklet applikationer eller plugins, bliver det ydermere mere vigtigt, at overlade denne opgave til en WordPress ekspert.

Populariteten af WordPress platformen sender nemlig en række cyberkriminelle typer mod CMS-systemet, som udelukkende sidder og venter på at et plugin, der ikke installeres korrekt eller ”ødelægger” noget i det eksisterende system – og så er de inde.

Hastighed er alt

Som vi skrev i starten, er det anbefalelsesværdigt at få udviklet sin WordPress hjemmeside fra bunden, når man ønsker et corporate website. Vælger man en skabelon, får man en masse ubrugelig kode med, som sløver loadtiden på ens hjemmeside. Kode, som ofte er svært at komme af med, når man beder et webbureau om at rydde op og løse udfordringerne. Uden mere indgående viden omkring kildekode mm., er det svært at vide præcis, hvordan man opsætter koden korrekt, så hastigheden ikke påvirkes. Og det er ikke kun linket mellem databasen og serveren, der er vigtig. Det er også i koden bag fx billeder og visuals.

Konklusion

WordPress fungerer enormt godt for mange virksomheder, da det er nemt at arbejde i, nemt at tilpasse, skalere mm.

Med alt dette i mente – både de mange fordele, men også de betydelige opmærksomhedspunkter der er, vil vi altid anbefale at gennemgå dine ønsker med en WordPress ekspert/WordPress webudviklingsbureau. Mange af de ting, vi lister i dette blogpost kan blive elimineret hurtigt, og alle fordelene kan blive det, som der bærer dit nye corporate website og/eller E-Commerce.

Hos Atenzo udvikler vi hver dag WordPress websites, og vi hjælper gerne dig videre med dit WordPress projekt og hjemmeside.

keep it simple...

lad os tage en snak

…du er velkommen til at prøve vores prisberegner –  det tager kun 2 min.