Responsive design til din hjemmeside

Del dette indlæg

Smartphones og tablets har ændret tilgangen til design og brugeroplevelserne på nettet. Før de bærbarer enheder indtog markedet, skulle man kun designe til en standardstørrelse. I dag stilles der større krav til både design og brugeroplevelsen, fordi hjemmesider både skal bibeholde det æstetiske udtryk, og samtidige være funktionel på alle enheder og browsere. Webdesignere har i dag ansvaret for, at tilpasse designet til alle de forskellige mobile skærmstørrelser, så hjemmesiden får et ensartet udtryk og sikrer en ensartet brugeroplevelse på trods af forskellige tilgange.

Hvad er responsive hjemmesidedesign?

Responsive hjemmesidedesign er en designløsning, hvor din hjemmeside bliver kodet til at blive vist korrekt i alle browsere. I stedet for at designe til én løsning for hver skærmenhed, så programmeres der en løsning, som sikrer, at hjemmesiden beholder sine proportioner og udtryk uafhængigt af hvilket medie og enhed de vises fra. Med responsive design får dine brugere den bedste digitale oplevelse, da din hjemmeside bliver nem at læse og nem at navigere rundt på, og kræver et minimum af zoom og scrolling. Design, udseende og brugeroplevelse bliver således den samme, hvad end hjemmesiden besøges fra en smartphone, tablet eller en almindelig computerskærm som viser din hjemmeside.

Hvorfor er responsive design vigtigt for dit website?

Det er ikke længere nok, at hjemmesiden præsenteres på en computerskærm. Den skal også kunne vises på mange forskellige skærmstørrelser, store som små. Med en responsive hjemmeside er du garanteret en hjemmeside, der også kan ramme den stadig voksende mobile målgruppe. Antallet af enheder, platforme og browsere ændres fra dag til dag, og hvis din hjemmeside ikke er lavet responsiv, kræver det meget opmærksomhed og tid at vedligeholde udseendet på din hjemmeside.

God brugeroplevelse

Den responsive udgave er fleksibel og fremtidssikret mod nye browsere og alle enhedsstørrelser. Med en mobilvenlig og responsive hjemmeside sikrer du, at dine brugere let kan få fat i information uafhængig af, hvilket medie og hvilke enheder de besøger fra. Det kunne eksempelvis være, at gøre det muligt for kunden at udfylde kontaktformularen med det samme, at kunne ringe direkte op eller at adressen på butikken m.m. er tilgængelige og spiller sammen med en kort og vejviser. Det er afgørende at have fokus på brugerens oplevelse af din hjemmeside, da det kan have konsekvenser for dit brand, og for dit salg at have en hjemmeside, der ikke er imødekommende eller er tilpasset kundens behov.

Fremtidssikret løsning

Den responsive tilgang til online medier er mere aktuel nu end nogensinde før, og det responsive hjemmesidedesign repræsenterer et fundamentalt skift i, hvordan vi opbygger hjemmesider de næste mange år. Med et responsive hjemmesidedesign er du klar til den mobile nutid, og du sikrer dine kunder og brugere en god og professionel oplevelse af din hjemmeside og forretning. 

 

keep it simple...

lad os tage en snak

…du er velkommen til at prøve vores prisberegner –  det tager kun 2 min.